OVER “MIE” EN “MUZE”

MIEKE VAN PELLICOM

ZAAKVOERDER/CHEF/BOEKHOUDER/ELEKTRICIEN/AFWASSER/…

Opgegroeid zijnde in een Bourgondische familie, heb ik het koken met de paplepel in de mond meegekregen. Na mijn middelbaar onderwijs besloot ik mijn passie en droom te verwezenlijken: koken. Ik heb mijn opleiding tot restaurateur genoten aan Syntra Sint-Niklaas, waar ik mij sinds de eerste dag meteen thuis voelde tussen de fervente foodies. 

Na het eerste jaar restaurateur had ik de smaak te pakken en volgde ik nog één jaar bakkerij, patisserie en chocolade.

Tijdens deze twee jaar vorming heb ik bij verschillende zaken in de buurt stage gelopen, waarna ik vast in dienst werd genomen door een cateraar. Hier mocht ik van A tot Z meevolgen hoe een evenement in zijn werk gaat, en hoe er in soms enorme hoeveelheden toch verfijnd gekookt werd, met oog voor detail – en de gasten. 

De laatste twee jaar mocht ik mezelf chef noemen in een taverne/eetcafé, net buiten het centrum van Bornem. 

Nu is het tijd om op mijn eigen benen te staan – Miemuze, mijn droom wordt werkelijkheid! Sinds 2016.

%d bloggers liken dit: